Friday, June 17, 2011

♥have fun♥

Posted by atirah mutaza at 1:18 PM
hye guys. .sowy coz lama x update blog. .coz mnggu nie i bz skit. .
i de something nak share dgn u guys pasal holiday i kat CAMERON HIGHLANDS sabtu lepas. .


last saturday i g bercuti kat cameron dgn family my mum. .
kite owang g 3 family. .
my family , family lop n family yang. .
pagi sabtu tu kite owang bertolak dr Simpang Pulai. .
masa first tu excited giler la i nak smpai kat ats sane. .biler dah sampai sane best sngat coz sejuk je. .
walaupown cuaca panas tapi sejuk. .best ar
first kite owang g berkelah makan lunch dekat taman kat tanah rata tu. .mase tu ade mcm longkang kecik ar. .tapi air die cantik,jernih n sejuk sngat. .
then we all g umah my uncle gekat Kampung Taman Sedia . .
kat kg. taman sedia tu adalah satunya perkampungan owang melayu di cameron. .
umah my uncle tu ade homestay, jd kite owang stay kat homestay tu. .
homestay tu best coz berhdapan dgn pokok strawbery. .
lpas dah hbis angkat brang trun dr kete kite owang pown g jalan pasar malam kat Brinchang 
untuk cari sayur nak wat tom yam mlm nnti. .
petang tu kite owang jalan2 dekat kg.taman sedia tu. 
kat situ ade pejabat hutan. .kami masuk ke dalam pejanbat hutan tu
dalam tu ade sungai kecil yg mempunyai air yg jernih n sejuk. .
mase i masuk dlam sungai tu kaki rase sejuk sngat ar. .
lepas hbis jalan tu kite owang balik untuk prepare BBQ untk malam. .
malam lepas aq mandi memang sejuk giler ar. .sjuk sngat rsanya. .sjuk die smpai thap ag pegi dekat tmpat pnggang tu untk pansakan badan la. .
malam tu best sngat ar coz de wat bbq. .macam2 makanan de malam tu
ayam,ikan,sotong,udang,tom yam n hotdog. .
<banyakkan makanan>
kenyang giler la malam tu. .
lepas habis makan tu 
cousin my mom yg kerja kat cameron highland park hotel ajak g karaoke kat hotel tu. .
masa suk tu takut jgak la coz blik karok tu bwah skali n kte owang kena lalu macam club ar. .
then ble msuk blik karok tu trus rsa hepy coz blik die bsar sngat. .
lepas berjam2 kite owang karok kita owang balik. .
keesokan pagi
kite owang breakfeast kat umah coz yong ,mak n kak yang ade masak. .
after that kita owang siap2 untuk blik. .
sblum blik kite owang shopping dulu beli jam,ice cream,strawbery chocloce,teh.. macam2 ar ag. .
untuk pengetahuan kowang tmpat my uncle tu mcm2 ade ar. .
nie temapt my uncle

 lpas dah hbis shopping tu sesi photography plak. .
untuk kenang2gan. .
tu je ar cite mase i g cameron hari tu. .



0 comments:

 

LUKA LARA HATIKU Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei