Sunday, July 24, 2011

♥BFF♥

Posted by atirah mutaza at 10:29 AM 0 comments
to my dear friend,

FATIN IFFA
ira happy sangat dapat berkawan dengan ifa selama ni
ira harap semua memory kita bersama ifa x kan lupakan. .
susah senang kita bersama ira takkan pernah lupakan. .
ira hope ifa x kan lupakan ira. .
pe pown ira sedih sngat coz ifa dah x de bersama dengan ira aq dah. .
sekarang ira dah x de teman tido lagi dah =(
ifa jage diri baek k. .
kalau ade ape masalah nak share just call or msg je ira. .
ira sentiase ade untuk ifa. .
ira akan sentiasa akan RINDUKAN ifa
BEST FRIEND FOREVER
I LOVE YOU SO MUCH 
=(

Saturday, July 16, 2011

♥AMALAN NIFSU SYAABAN♥

Posted by atirah mutaza at 11:49 AM 0 comments
AMALAN NIFSU SYAABAN...
Apabila telah selesai solat maghrib kata Imam Syahrurazi, Sohiba (Awariful Maarif) hendaklah dibaca “Yasin” dengan diniatkan mohon panjangkan umurnya dalam mentaati Allah, kemudian dibacakan doanya. Kemudian dibacakan pula Yasin dengan diniatkan diluaskan Allah rezkinya yang halal dan diberkatinya, kemudian lalu dibacakan doanya. Kemudian dibacakan pula Yasin serta diniatkan minta dimatikan dalam iman, kemudian dibacakan doanya.

Pada malam Nisfu Syaaban sangat baik dibanyakkan beristighfar dan taubat dari segala dosa-dosa besar dan kecil, dan meminta diampunkan Allah dosa-dosa ibubapa kita dan keluarga kita. Amat baik sekali dibacakan penghulu Istighfar.

Mohon keampunan dua ibubapa. (seberapa banyak yang boleh)
Mohon keampunan dan taubat diri. (70/100 kali pagi petang)
Membaca al-Quran.
Membaca Tasbih. (seratus kali)
Membaca Solawat atas Nabi. (10 atau 100 kali pagi dan petang)
Membaca Zikrullah. (seratus kali selepas solat subuh dan selepas solat asar).
Solat-solat sunat :

Sunat Mutlaq, Sunat Isyraq, Sunat Dhuha, Sunat mengiringi Fardhu, Sunat Awwabin, Sunat Tahajjud, Sunat Tasbih, Sunat Witir dan Sunat Hajat. (Solat Sunat Hajat ditengah malam sebaik-baiknya memohon hajat
sesuatu).

Hendaklah kita sentiasa menyegerakan amal taat, dan jangan sekali-kali menangguhkannya ke masa yang lain, kerana dalam menangguh-nangguh amal taat itu mengandungi bahaya.

♥truly♥

Posted by atirah mutaza at 11:47 AM 2 comments
aku teringin nak jadi macam dania. .
coz die mempunyai 2 owang lelaki yang sangat kaya n handsome. .
bukan tu je dua2 laki tu menyukai n menyintainya. .

~MEREPEK~


Friday, July 8, 2011

i need your explain

Posted by atirah mutaza at 3:26 AM 0 comments

Saya perlukam penjelasan daripada awak. . tapi kenapa sampai sekarang awak tak contact2 sy? betul ke ape yang saya lihat semalam tu??? tolong lah jangan buat saya tertnya2. . apa hubungan awak dengan dia? friend or girlfriend??. . tolonglah bagitahu saya,jangan buat saya macam nie. . Saya perlukan penjelasan dari awak. .

Monday, July 4, 2011

♥♥

Posted by atirah mutaza at 2:51 AM 0 comments

Sunday, July 3, 2011

Posted by atirah mutaza at 10:48 AM 0 comments
tengah x de mood ar
sakit hati dengan seseowang

<not in the mood>

♥kenapa setiap pekara tu hanya seketika♥

Posted by atirah mutaza at 10:38 AM 0 comments
kenapa setiap perkara tu hanya seketika???
aku pelik sangat. .
kenapa??
bende tu sentiasa bermain difikiran ku. .
contohnya macam jumaat hari tu
aku gembira sangat
tapi keesokan harinya semua tu berubah kepada kesedihan kepada aku. .
aku rasa macam semua nie macam tak adil tahu tak
aku tengok owang laen tu sentiasa hepy n gembira tapi aku nie setiap hari kesedihan
bila aku fikir2 kan balik aku pown teringin nak rasa bahagia macam owang laen tu
tapi kenapa aku tak pernah nak dapat??
kalau dapat pown hanya sekejap sahaja
:'(

♥New Born♥

Posted by atirah mutaza at 10:28 AM 0 comments
Salam
rindu pulak coz dah lama x update blog. .
huhuhu ;)

sekarang nie i tak sabar giler ar coz dalam family i akan ade new born. .
hapy giler ar. .
kalau nak tahu pe bende new born tu
TUNGGUUUU!!!!!!!!!
 

LUKA LARA HATIKU Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei